Pages

Subscribe:

12 May 2009

SELAMAT HARI JURURAWAT

Salam buat semua jururawat di Malaysia. Semoga ceria disamping tugas harian.

12 Mei setiap tahun telah diistiharkan sebagai Hari Jururawat Antarabangsa. Jururawat adalah profesyen yang mulia dan disanjung tinggi oleh masyarakat. Jika kita berada di hospital mereka lah org pertama yang akan merawat pesakit sebelum kita dirawat oleh doktor. Jari yang lembut dan halus ini lah merupakan satu ransangan untuk meyembuhkan penyakit pesakit. Para jururawat perlu bersyukur dan berterima kasih kepada kerajaan yang telah memberi pengiktirafan kepada kita. Perkhidmatan kita juga telah dipertingkatkan ke tahap yang lebih tinggi. Pihak Universiti juga telah mewujudkan kursus jururawat ini hingga ke peringkat ijazah.

Pekeliling perkhidmatan awam Bil 9 tahun 2005 telah mewujudkan gred 41 , 44, 48 dan seterusnya untuk para jururawat. Dengan ini jururawat yang berada dalam perkhidmtan awam sudah setaraf dengan perkhidmatan lain seperti doktor dan sebagainya. Adalah diharapkan para jururawat juga sabar menghadapi karenah pesakit di hospital, Maklum lah org tengah sakit ni macam macam ragam. Pesakit adalah pelanggan kita . Kejayaan kita sebagai jururawat adalah bergantung kepada ketekunan dan kesabaran kita berhadapan dengan pesakit. Insyallah kita akan mendapat ganjaran yang besar dari Allah S.W.T.

Kepada semua jururawat, saya ucapkan selamat menyambut Hari Jururawat.

wassalam.

1 comment:

Nursing Degree Online said...

Here’s wishing all our nurses a Happy Nurses’ Day! Nurses - they make a difference and what will we do without our dedicated nurses!

Cheers,
>>Nursing Degree Online<<

Contributors